Oslo-tegneserie på Historisk museum

Andre bok i serien om spesialetterforskerne Krüger & Krogh ble denne uken lansert. Kjenner du igjen den egentlige stjernen i tegneserien?

Tegning av Historisk museum fra Krüger & Krogh - Spøkelseståken. Av Bjarte Agdestein, Ronald Kabíček og Endre Skandfer.

Fra Krüger & Krogh - Spøkelseståken. Av Bjarte Agdestein, Ronald Kabíček og Endre Skandfer. 

Høsten 1964: Spesialetterforskerne Krüger og Krogh rykker ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Gamle Aker kirke ligger omkranset av en dyster kirkegård, og vitner hevder å ha hørt dype drønn fra berget, og sett kirkegården innhyllet i svovelstinkende tåke. Etterforskningen blir en reise langt ned under torva – til Oslos opprinnelse, via både religion, historie, myter og vitenskap.

En av karakterene i boka er en arkeolog fra Kulturhistorisk museum, og ett av Oslo-monumentene som virkelig får skinne er Historisk museum! Museet er et av Norges flotteste eksempler på arkitekturstilen Art Nouveau, og de vakre tegningene får frem detaljene, kurvene og det monumentale i Ole Bulls bygning. Opphavsmennene, som alle er Oslo-patriotiske innflyttere, har lagt ned et enormt research-arbeid for å gjøre bildet av byen så riktig og helhetlig som mulig.

«Spøkelseståken» er andre bok i serien om spesialetterforskerne i det topphemmelige Avsnitt For Mellemliggende Anliggender — AFMA. «Krüger & Krogh» ble en sensasjon da «Brennpunkt: Oslo» kom ut i 2014. Trioen Agdestein, Kabíček og Skandfer vant flere priser, og boken fikk svært god mottakelse av så vel kritikere som lesere.

Publisert 12. okt. 2018 10:00 - Sist endret 11. feb. 2021 11:00