English version of this page

Aktuelt

Bildet kan inneholde: hjelm, personlig verneutstyr, hodeskalle, hodeplagg, rustning.
Publisert 11. sep. 2020 10:35

Et tvilsomt funn med et brokete rykte har endelig blitt bragt frem i lyset, og Gjermundbu-hjelmen er ikke lenger den eneste vikinghjelmen i verden!

Bildet kan inneholde: bygning, landemerke, arkitektur, eiendom, klassisk arkitektur.
Publisert 18. aug. 2020 13:10

Etter to lange år innsvøpt i stillaser er Historisk museums hovedbygning i Frederiksgate igjen opp i dagen, i fordums prakt.

Bildet kan inneholde: hvit, svart og hvit, tre, monokrom fotografering, monochrome.
Publisert 1. juli 2020 09:45

Mykje har skjedd med runesteinar i Noreg sidan dei fyrst vart reist. Her er nokre døme frå livet til tre kjende runesteinar som no høyrer til samlingane ved Kulturhistorisk museum.

Bildet kan inneholde: stein, tegning, svart og hvit.
Publisert 16. juni 2020 10:40

For første gang på over hundre år skal et vikingskip graves ut i Norge. Gjellestadskipet kan gi helt ny kunnskap om vikingtiden – takket være moderne teknologi og nye arkeologiske metoder.

Bildet kan inneholde: fotografi, transportmiddel, mennesker, motorkjøretøy, kjøretøy.
Publisert 8. apr. 2020 10:25

I 2016 overtok Kulturhistorisk museum samlinga etter den norske eventyraren og handelsmannen Oscar Mamen. Museet starta straks å digitalisera samlinga for å kunna forska på henne. Sjølv før KHM overtok samlinga, har ho vekt stor interesse i utlandet.

Bildet kan inneholde: vegg, lys, bygning, vindu, hus.
Publisert 17. feb. 2020 14:25

Kvart år lagar masterstudentar ved Museologi og Kulturarvstudier ei utstilling på Historisk museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum. Årets utstilling opnar 19. februar.

Bildet kan inneholde: skjelett, hodeskalle, bein, hode, museum.
Publisert 8. nov. 2019 12:34

Har du også sett det rekonstruerte ansiktet til kvinnekrigeren denne uken? Forskere ved Kulturhistorisk museum er nå i gang med nye undersøkelser av krigeren fra Nordre Kjølen-graven.

Bildet kan inneholde: arkitektur, kunst, skulptur, visuell kunst, design.
Publisert 23. aug. 2019 08:18

Tyngdekraften og hundre år gammel konservering fører vikingarven mot kollaps. De enestående skipene forvitrer kontinuerlig, og det eneste som kan redde verdensarven på Bygdøy nå er et nytt museumsbygg.