English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: hjelm, personlig verneutstyr, hodeskalle, hodeplagg, rustning.
Publisert 11. sep. 2020 10:35

Et tvilsomt funn med et brokete rykte har endelig blitt bragt frem i lyset, og Gjermundbu-hjelmen er ikke lenger den eneste vikinghjelmen i verden!

Bildet kan inneholde: bygning, landemerke, arkitektur, eiendom, klassisk arkitektur.
Publisert 18. aug. 2020 13:10

Etter to lange år innsvøpt i stillaser er Historisk museums hovedbygning i Frederiksgate igjen opp i dagen, i fordums prakt.

Bildet kan inneholde: hvit, svart og hvit, tre, monokrom fotografering, monochrome.
Publisert 1. juli 2020 09:45

Mykje har skjedd med runesteinar i Noreg sidan dei fyrst vart reist. Her er nokre døme frå livet til tre kjende runesteinar som no høyrer til samlingane ved Kulturhistorisk museum.

Bildet kan inneholde: stein, tegning, svart og hvit.
Publisert 16. juni 2020 10:40

For første gang på over hundre år skal et vikingskip graves ut i Norge. Gjellestadskipet kan gi helt ny kunnskap om vikingtiden – takket være moderne teknologi og nye arkeologiske metoder.

Bildet kan inneholde: fotografi, transportmiddel, mennesker, motorkjøretøy, kjøretøy.
Publisert 8. apr. 2020 10:25

I 2016 overtok Kulturhistorisk museum samlinga etter den norske eventyraren og handelsmannen Oscar Mamen. Museet starta straks å digitalisera samlinga for å kunna forska på henne. Sjølv før KHM overtok samlinga, har ho vekt stor interesse i utlandet.

Bildet kan inneholde: vegg, lys, bygning, vindu, hus.
Publisert 17. feb. 2020 14:25

Kvart år lagar masterstudentar ved Museologi og Kulturarvstudier ei utstilling på Historisk museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum. Årets utstilling opnar 19. februar.

Bildet kan inneholde: skjelett, hodeskalle, bein, hode, museum.
Publisert 8. nov. 2019 12:34

Har du også sett det rekonstruerte ansiktet til kvinnekrigeren denne uken? Forskere ved Kulturhistorisk museum er nå i gang med nye undersøkelser av krigeren fra Nordre Kjølen-graven.

Bildet kan inneholde: arkitektur, kunst, skulptur, visuell kunst, design.
Publisert 23. aug. 2019 08:18

Tyngdekraften og hundre år gammel konservering fører vikingarven mot kollaps. De enestående skipene forvitrer kontinuerlig, og det eneste som kan redde verdensarven på Bygdøy nå er et nytt museumsbygg.

Foto av tyggisene fra Steinalderen.
Publisert 15. mai 2019 12:54

Skru tiden tilbake til steinalderen. I en bosetting på den svenske vestkysten sitter barn og unge voksne og tygger på bjørkekvae. De tygger, spytter ut – og her blir klumpene liggende i mer enn 10 000 år, til svenske forskere plukker opp et hundretalls stykker under utgravning av Huseby Klev-feltet på 1990-tallet.