Amerika

 • Amerika strekker seg fra Arktis til Antarktis via New York, Mexico City, Lima og São Paulo.
 • Amerika ble oppdaget av folk fra Asia for 40 000 år siden. Vikingen Leiv Eiriksson fant veien hit for 1000 år siden. Christoffer Columbus ble berømt for sin reise til Amerika i 1492.
 • I museet finnes gjenstander fra en rekke amerikanske urfolksgrupper.
 • Amerika - Samtid, fortid, identitet Møter mennesker imellom – Carl Lumholtz' fotografier fra Mexico 1890-1910

  Mellom 1890 og 1910 tilbrakte den norske utforskeren Carl Lumholtz seks år og åtte måneder av sitt liv på reise i Mexico, nærmere bestemt i Sierra Madre-fjellene og Sonora-ørkenen. Formålet var å lære mer om menneskene der. Kunnskapen delte han med et stort og internasjonalt publikum gjennom bøker og utallige artikler og forelesninger.

 • Amerika - Samtid, fortid, identitet Amerika – samtid, fortid, identitet

  Gjennom muséets amerikasamlinger forteller vi levende historier om urbefolkninger og minoriteter i hele denne enorme regionen – historier om sosialt liv og identitet.

  • Yanomami Yanomami

   Yanomamiene regnes som den største urfolksgruppen i Sør-Amerika som fortsatt lever hovedsakelig på tradisjonelt vis. Utstillingen forteller om magien i yanomamienes livsverden.

   • Santeria Santeria

    Afrikanske guder i Havanas gater

    Den afroamerikanske religionen Santeria har tyve guder som er assosiert med et område av naturen, men også med mennskelige kvaliteter. Santeria er en levende og populær religion i dagens Cuba.

    • Alt mellom himmel og jord i Mexico Alt mellom himmel og jord i Mexico

     Når De dødes dag feires 1. og 2. november, farges feiringen av lokalt særpreg fra de forskjellige landsbyene og regionene i Mexico. Feiringen er en blanding av gamle indianske tradisjoner fra før-columbiansk tid og skikkene for den katolske helligdagen Alle sjelers dag. Mye humor og varme preger dagene når de døde inviteres hjem til å nyte godt av mat, blomster, drikke og søtsaker som er lagt fram på alteret. Barna har en viktig plass i feiringen.